Tannlegeundersøkelse

Ved en tannlegeundersøkelse hos Røsjorde Tannklinikk i Sandefjord får du en grundig undersøkelse av tenner og slimhinner. Vi gir deg gode råd for optimal munnhygiene for å forhindre og forebygge sykdom og større skader som krever mer omfattende behandling.


Vi setter av god tid til en grundig undersøkelse av tenner og tannkjøtt. Hver tann undersøkes. Tungen, munnhulens slimhinner, kjeveledd og tyggemuskler undersøkes også. Ved den årlige tannlegeundersøkelsen tar vi normalt et par røntgenbilder, såkalte bitewings. Disse gir oss informasjon blant annet om du har hull eller begynnende hull i tennene, og kvaliteten på de gamle fyllingene dine. Bildene sier oss også noe om tennenes feste og avdekker eventuelle tegn til tannkjøttbetennelse. Ved behov supplerer vi med andre røntgenundersøkelser, som enkelt-tannbilder eller panoramarøntgen (OPG). Panoramarøntgen er en type oversiktsbilde som benyttes der behandlingsbehovet er særlig stort, eller det kreves et oversiktsbilde av tenner og kjevekam. Det kan for eksempel være kirurgi eller omfattende rehabilitering av bittet. 

Tannstein

De fleste har tannstein og belegg som ikke lar seg fjerne med tannbørsten hjemme. Tannstein finner du ofte bak fortennene i underkjeven og ut mot kinnet ved seksårsjekslene. Dette har sammenheng med lokalisasjonen til de store spyttkjertlene. Som ledd i en tannlegeundersøkelse hos oss er det naturlig at disse områdene renses og overfladisk misfarging pusses bort. Hos noen pasienter er forekomsten av belegg og tannstein stor. Det kan derfor være nødvendig med en egen tannlegetime for å rense opp.


Våre anbefalinger – ditt valg

Etter tannlegeundersøkelsen informerer vi deg om det vi har funnet, legger frem alternative behandlingsmuligheter og hva det koster. Vi gir deg en anbefaling om hva vi synes er best for deg, men det er selvfølgelig du som velger hvilket behandlingsalternativ du vil følge. Etter avsluttet behandling avtaler vi når vi skal kalle deg inn til ny tannlegeundersøkelse.